(Video) Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže razkriva – Kdo je Matjaž Nemec in zakaj se bori proti Zakonu o igrah na srečo!?

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

“Kdo je Matjaž Nemec”, je včeraj v oddaji, Kdo vam laže pred video posnetkom, v katerem Matjaž Nemec SD govori, zakaj v stranki nasprotujejo Zakonu o igrah na srečo, dejal Boris Tomašič. Tomašič je še povedal, da bo najprej zavrtel posnetek in potem povedal, kdo dejansko je Matjaž Nemec.

Video posnetek, ki ga je predvajal Tomašič, prikazuje, kako Matjaž Nemec navaja, da v stranki SD predlaganemu Zakonu o igrah na srečo ostro in odločno nasprotujejo. Po besedah Tomašiča v SD zakonu nasprotujejo, ker je stranka ponosni naslednik Zveze komunistov. Zveza komunistov pa je imela UDBO, ki je po besedah voditelja nadzirala igralništvo in posojilno službo. Igralnica HIT v Novi Gorici naj bi bila v službi UDBE, je prepričan Tomašič.

“Od tam se je napajalo ni, da ni”, je dejal Tomašič in dodal, da bodo tisti, ki so imeli od tega korist, prvi nasprotovali takšnim predlaganim spremembam Zakona o igrah na srečo. V nadaljevanju je še navedel nekaj sorodstvenih povezav Matjaža Nemca in zakaj naj bi ravno njega najbolj skrbele te spremembe.

Po besedah Tomašiča naj bi bil Matjaž Nemec sin Nelide Nemec, ki je bila finančnica v HIT-u in naj bi živela skupaj z Danilom Kovačičem direktorjem HIT-a. Zaradi tega naj bi imel Matjaž Nemec v življenju vsega dovolj in zato naj bi to bil glavni razlog njegovega nasprotovanja sprejetju sprememb Zakona o igrah na srečo.

Vir: Twitter