(Video) Boris Tomašič vladi pojasnil, da jim tudi matematika šepa, saj na poslu vrednem 343 milijona evrov ni mogoče privarčevati 400 milijonov evrov

Foto: Twitter (Vlada RS)

V zadnji oddaji Kdo vam laže se je voditelj Boris Tomašič spraševal koga v Gibanju Svoboda dejansko podpirajo za predsednika republike in kaj naj bi po njihovem pomenil neodvisni kandidat. Dotaknil se je tudi odstopa Slovenije od nakupa osemkolesnikov boxer in ob tem izrečenih nekaj nesmislov s strani vladajoče koalicije.

Tomašič se v oddaji ni mogel zaobiti teme o okužbah, saj smo v Sloveniji v samem vrhu EU po številu okužb in komentiral napoved Maria Fafangela, da vstopamo v drugo fazo nošenja mask. “Ne razumem, a maske bomo morali nositi? Politika pravi, da ne, ker oni so za svobodo. Jaz zelo podpiram in pogrešam ukrepe vlade in obvezno nošenje mask in karanteno okuženih. Stroka torej napoveduje obvezne ukrepe, politika pravi, da jih ne bo. Medtem naše zdravstvo poka po šivih. Šol ne bomo zapirali, bomo pa zapirali podjetja, baje,” je ob tem komentiral Tomašič.

Glede odpovedi nakupa osemkolesnikov je Tomašič pojasnil, da gre za politično in ne strokovno odločitev, zato bi nekdo moral prevzeti odgovornost. Poleg tega nas bo takšna odločitev stala 70 milijonov evrov.

Pri vsem tem so voditelja najbolj zmotili dve izjavi zunanje ministrice Tanje Fajon in sicer, da bi s tem Slovenija kupila neke prototipe, z odpovedjo pa da bo privarčevala 400 milijonov evrov. A vi veste, kaj je prototip? Britanska vojska je naročila 100 dodatnih na 523 podlage, Avstralija 1500. Vi verjamete, da ste pametnejši? 343 milijonov z DDV bi dali za te oklepnike. Vi ste pogodbo odpovedali, sledi 70 milijonov kazni in potem boste druge oklepnike kupili in prišparali 400 milijonov??? Norca se delate iz vseh nas,” je vladi pojasnil Boris Tomašič.

Vir: Nova 24TV