(Video) Boštjan M. Turk: “Danes v Sloveniji živimo v ozračju strahu kaj nam bo vlada obdavčila, nacionalizirala, vzela in za koliko nas bodo prikrajšali pri dohodkih”

Boštjan M. Turk v oddaji Kdo vam laže. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič je gostil profesorja in političnega analitika dr. Boštjana M. Turka. V pogovoru sta se sogovornika dotaknila aktualnih političnih dogodkov ter trenutne vlade Roberta Goloba. Na začetku je dr. Boštjan M. Turk dejal, da smo priča trenutni vladni garnituri, ki ji je povsem vseeno za državo, kar nenazadnje kažejo s svojimi dejanji.

V pogovoru se ni mogel izogniti dejstvom, da nas trenutna oblast prepričuje kako nas želi približati jedrni Evropi. Hkrati smo priča obiskom zunanje ministrice v državah s katerimi ima Slovenija bizarno malo trgovinske menjave, zato ne vidi kaj bi lahko doprinesli ti obiski Fajonove Sloveniji.

V nadaljevanju je dr. Boštjan M. Turk izrazil prepričanje, da je bila Slovenija še leto dni nazaj varna država. Državljani so se počutili varno. Na drugi strani danes živimo v strahu, saj se vsak dan sprašujemo kaj nam bo vlada še obdavčila, nacionalizirala, vzela in nenazadnje za koliko se nam bodo zmanjšale plače ter pokojnine.

S trenutno vlado se srečujemo tudi s spreminjanjem stališč oziroma programa iz dneva v dan. Boštjan M. Turk je to uprizoril na programu Levice, ki je najprej obljubljala 20.000 stanovanj, potem 200, danes pa smo na 3.000 stanovanjih. Tako smo priča vladni garnituri, ki nima elementarne predstave, kaj vse je potrebno za izgradnjo stanovanj. Ob tem pa se soočamo z “obljubami”, da lahko pričakujemo reformo plačnega sistema v višini 800 milijonov evrov, ki jo bodo krili davkoplačevalci.

Vir: Nova24TV