(Video) Boštjan Poklukar LMŠ napoveduje, kako bodo po volitvah zamenjali vse kadre, raziskave pa kažejo na zmago desnosredinske koalicije

Foto: SDS

Zadnje javnomnenjske raziskave agencije Parsifal kažejo, da trenutno v Sloveniji kaže na novo desnosredinsko vlado. Raziskava je namreč pokazala, da imajo stranke SDS, NSi in Povežimo Slovenijo višjo podporo od strank, zbranih v KUL. Stranko SDS bi volilo 28,6 %, NSi 7,9 % in Povežimo Slovenijo 6,8 % volivcev. Med tem, ko bi stranke KUL-a, prejele: SD 19,7 %, LMŠ 9,6 %, Levica 7,7 % in SAB 6,6 % glasov.

Kljub temu stranke, zbrane v KUL, napovedujejo, kaj vse bodo spremenili po volitvah in koga vse bodo zamenjali. Da se kljub zadnjim raziskavam še vedno vidijo na mestu nove vlade, kaže tudi nastop Boštjana Poklukarja na nacionalni televiziji, ki je napovedal, da bodo po volitvah, ko bodo prevzeli oblast, spremenili zakonodajo in zamenjali vse sporne kadre. Ob tem je analitik dr. Miro Haček za Planet TV povedal, da poteza Poklukarja ni “pametna”, saj pred volitvami samega sebe ni dobro razglašati za zmagovalca. Dr. Matevž Tomšič pa je mnenja, da si v opoziciji s tem sami sebi dajejo “korajžo”.

Vir: Twitter