(Video) Branko Grims stranki Levica odgovarja: “Tisti, ki ste bili odgovorni za nastanek vlade Marjana Šarca in nakup oklepnikov 8×8, sedaj s prstom kažete na druge in jim pripisujete krivdo!”

Foto: SDS

Poslanec mag. Branko Grims je v Državnem zboru v svojem nastopu predvsem poslancem opozicije obrazložil postopek nakupa oklepnikov 8×8, katerih v zadnjem času problematizira stranka Levica in zanj obtožuje vlado Janeza Janše.

Po besedah mag. Grimsa gre že za več kot 20 let staro zgodbo, ko je vlada Toneta Ropa in LDS pred mednarodno skupnostjo dala zavezo o nakupu oklepnikov 8×8. V nadaljevanju se je po navedbah mag. Grimsa leta 2014 vlada pod vodstvom Alenke Bratušek ponovno zavezala k nakupu oklepnikov 8×8.

Da mora danes Slovenija realizirati ta nakup, pa je zadnja zaveza iz leta 2018, ki jo je dala vlada Marjana Šarca, ki jo je podpirala tudi stranka Levica, je poudaril mag. Grims. Najbolj je po njegovih besedah sedaj to žalostno, da tisti, ki so bili odgovorni za nastanek koalicije pod vodstvom Marjana Šarca in nakup teh oklepnikov 8×8 kažejo s prstom na druge, da so odgovorni za ta posel.

Vir: Twitter