Razprava v parlamentu Republike Srbske o vstopu Bosne in Hercegovine v zvezo Nato je bila tako vroča, da je med sejo notranji minister Republike Srbske Dragan Lukač zmerjal opozicijskega poslanca Draška Stanivukovića z opico in ga nato udaril.

Vladajoča oblast Miodroga Dodika ostro nasprotuje vstopu Bosne in Hercegovine v zvezo Nato. Ravno, ko je imel v parlamentu nastop notranji minister Dragan Lukač, je opozicijski poslanec, komaj 26-letni Draško Stanivuković, po parlamentu delil zastavice severnoatlantskega zavezništva. Med vročo razpravo so dokončno popustili živci notranjemu ministruLukaču.

 

Nikoli več ne ponovi tega. Ne meni, ne vem, kako je z drugimi. Sicer boš končal tako, kot so danes te zastavice. Povedal sem ti, kako. Tako je. Točno tako. Pridi sem, da boš videl,” je zagrozil minister.

Minister mladega poslanca zmerjal z opico in mu prisolil klofuto
Nato Stanivuković vstane z mesta in se približa Lukačevemu govorniškemu mestu. Jezni Lukač vanj vrže kup zastavic in mu jezno pove: “Tukaj imaš še enkrat, opica.” Sledi klofuta Lukača Stanivukoviću. “Udaril sem te. Sedi nazaj, opica,” zaključi svoj nastop jezni Lukač.

 

Avtor Luka Perš, video in več si lahko ogledate tukaj.