(Video) Čakajoči v prenatrpani ambulanti Zoranu Jankoviću nalil čistega vina: “Imate vi lepo plačo, jo ima direktorica ZD in zato uredite sistem kot je potrebno”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Igor Prodanović)

Že več dni tako medije kot splet preplavljajo novice o tem, kako ljudje v Ljubljani v 21. stoletju v nedopustnih kolonah in gneči čakajo na vpis pri morebitnem izbranem zdravniku. Posledica takšnega stanja je verjetno tudi “ukaz” ljubljanskega župana, ministru za zdravje, da se naj v ZD Ljubljana in tamkajšnjo direktorico ne vtika.

Vendar je kot kaže sedaj v svojem preziru do ljudi, ki v Ljubljani ne morejo dobiti osebnega zdravnika šel še korak dlje. Posnetek, ki je zaokrožil po socialnih omrežjih namreč dokazuje, da se je kar osebno napotil med čakajoče in jih želel prepričati kako on kot župan dela vse, da bi se zadeve uredile.

Kljub temu je s strani čakajočega dobil med prepričevanjem enega od tam zbranih poziv, ki ga ni pričakoval: “Imate vi lepo plačo, lepo plačo ima tudi direktorica, zato uredite zadeve.” V nadaljevanju je Janković želel čakajočega prepričati, da on pa že ni kriv, da je ostal brez zdravnika, saj naj bi jih imel v Sloveniji 300. Ker gre za starejšega občana bi bilo dobro, da bi mu župan pojasnil kako se naj v težkih situacijah le ta pripelje iz Ljubljane na drugi konec Slovenije, da lahko obišče zdravnika.

Čakajoči je župana še soočil z vprašanjem, da zakaj ljudje bežijo iz ZD Ljubljana, če bi bili odnosi dobri. Tako pa takšno stanje dokazuje, da v ZD Ljubljani le ni vse kot bi moralo biti v takšni ustanovi in 21. stoletju.

Vir: Twitter