(Video) Davorin Kopše “bobu bob”: “Če opoziciji odvzameš besedo v DZ in prepoveš določene medije, na stežaj odpreš vrata v diktaturo”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Davorin Kopše)

V petkovi oddaji Tema dneva je voditeljica Aleksandra Jug o pogromu medijev nad Borisom Tomašičem spregovorila z Davorinom Kopšetom, ki so se ga prav tako “lotili nekateri mediji. Voditeljica je v začetku predstavila, da koalicijo jezi, ker ne morejo vplivati na Nova24TV, ker gre za zasebno televizijo, bodo pa skušali Tomašiča “utišati” preko svoje preiskovalne komisije. V uvodu je izpostavila tudi “napad” revije Reporter na Davorina Kopšeta.

Davorin Kopše je poleg Borisa Tomašiča postal tarča napadov levih medijev, ker je tudi sam izrazil mnenje, da smo leta 1991 z orožjem pregnali diktaturo in s tem v Slovenijo “pripeljali” demokracijo. Tako kot Tomašič je tudi Kopše ostro zanikal, da bi kakorkoli pozival k nasilju, se je pa s tvitom dotaknil razprave Mojce Šetinc Pašek, ki je v državnem zboru vneto zagovarjala ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije in predvajala posnetek iz oddaje Kdo vam laže, kjer je bil klic gledalca.

Kopše je ob tem prepričan, da pri ljudeh ne vidi, da bi predstavljali grožnjo z orožjem ampak vidi grožnjo v tem kar počne trenutna oblast. Po njegovih besedah trenutna oblast krši Ustavo Republike Slovenije, zakone, poslovnik, saj se v državnem zboru glasuje o tem ali bodo lahko poslanci opozicije govorili ali ne.

“Če opoziciji odvzameš besedo v DZ in prepoveš določene medije, na stežaj odpreš vrata v diktaturo,” izpostavil Davorin Kopše. V nadaljevanju je še poudaril, da gre v tem primeru za nevarno početje, ki lahko pripelje do revolta in upora.

Vir: Nova24TV