(Video) Demokracija v Sloveniji padla? Zdravstveni minister moral na tiskovni konferenci Zoranu Jankoviću izreči opravičilo

Premier Robert Golob, minister Danijel Bešič Loredan in župan Zoran Janković. Foto: Twitter (Vlada RS)

Ali zadnje poteze Golobove vlade pomenijo dokončen padec demokracije.? Z vidika takšne ureditve je namreč izredno vprašljivo dejanje ministra za zdravje, ki se je moral na novinarski konferenci županu Zoranu Jankoviću opravičiti za izrečene besede. Pri takšnem “napadu” na demokracijo je sodeloval sam predsednik vlade Robert Golob.

V demokraciji in to v 21. stoletju je težko predstavljivo, da bi se moral minister opravičiti županu mesta. Kljub temu smo takšni potezi bili priča s strani ministra Danijela Bešiča Loredana. Na tiskovni konferenci Vlade RS je namreč izjavil, da so sta se z županom, s pomočjo predsednika vlade o temi vmešavanja oziroma prodaje zdravstvenih ustanov v Ljubljani pogovorila.

V nadaljevanju je v opravičilo minister povedal, da mu je župan na pogovoru v celoti zadevo pojasnil. V nadaljevanju je županu izrekel opravičilo, ker naj bi na podlagi različnih mnenj izjavil, da želi kar koli početi z zdravstvenimi domovi v Ljubljani in to v korist prodaje in pridobivanja premoženja. V tej izjavi je bilo pri ministru opaziti nelagodje.

Vir: Twitter