(Video) Dr. Andrej Fink za Domovino: “Milan Kučan je z odlikovanjem dr. Bavcona in dr. Pleterskega razvrednotil zlati znak. Predsednik Borut Pahor ga je s svojimi dejanji ponovno ovrednotil”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina)

Tako odzivi posameznikov kot same predsednice republike Nataše Pirc Musar, ob zadnjih odlikovanjih Boruta Pahorja, se vse bolj kaže, da je Slovenija imela zadnjih 10 let predsednika, ki je dejansko deloval v luči sprave. Vsi ti odzivi na čelu z novo predsednico republike in to kljub temu, da se deklarira kot predsednica vseh, kažejo, da bo sedaj šla v drugačno smer.

Da smo v Sloveniji kljub samostojni poti, bili priča nekaterim nerazumnih in ne povezovalnim dejanjem je prepričan tudi dr. Andrej Fink. Dr. Fink je namreč v pogovoru za Domovino izrazil stališče, da smo bili v zgodovini priča nekaterim nenavadnim odločitvam predsednikov republike. Tako je denimo izpostavil, da je Milan Kučan z podelitvijo zlatega znaka dr. Bavconu in dr. Pleterskemu razvrednotil to odlikovanje.

Po besedah dr. Finka je namreč popolnoma napačen signal v kolikor se priznanje podeli 6 osebam, ki so zaslužne za osamosvojitev, hkrati pa se ga podeli dvema osebama, ki sta ves čas nasprotovali osamosvojitvi. V oddaji je še izrazil stališče, da je Borut Pahor s svojimi dejanji zlati znak ponovno ovrednotil. To je naredil s tem, ker ga ni ponovno podelil ampak ga je izročil šesterici (Janezu Janši, Igorju Bavčarju, Jelku Kacinu, Dimitriju Ruplu, Lojzetu Peterletu in Francetu Bučarju), saj jim po besedah dr. Finka leta ta p naravi pripada.

Vir: Domovina