(Video) Dr. Anže Logar Matjažu Nemcu pojasnjuje: “V Ukrajini ne gre za konflikt, ampak brutalno vojno”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Nekateri člani stranke SD še vedno ne razumejo, da v primeru Ukrajine ne gre za konflikt, ampak vojno, ki jo je Rusija sprožila nad suvereno, samostojno državo. Eden takšnih je tudi Matjaž Nemec, zato mu je v Državnem zboru moral to povedati tudi zunanji minister dr. Anže Logar.

Dr. Logar je najprej poslance Nemca vprašal, če imamo v Sloveniji vsi enake barve na televizijah in enake scene, ki jih vidimo vsak dan preko interneta. Minister je v nadaljevanju povedal, da Matjaž Nemec ves čas govori o konfliktu v Ukrajini. “V Ukrajini ni konflikta, v Ukrajini je vojna”, je stanje poslancu obrazložil dr. Logar.

V nadaljevanju je poslancu pojasnil, da je Rusija napadla samostojno, neodvisno in demokratično državo. V vojni ruska vojska strelja na civilne objekte in pri tem pobija tudi nedolžne civiliste. Ruska vojska naj bi po besedah dr. Logarja tudi minirala evakuacijske koridorje in obstreljevala bolnišnice ter šole.

Gospod Nemec, to ni konflikt, to je najbrutalnejša vojna”, je še dejal minister. Po besedah ministra takšna dejanja zahtevajo, da jih obsodijo vse demokratične ustanove. Žal sam od Matjaža Nemca te obsodbe ni slišal. “Slišal pa sem citiram: Ne gre zanemariti dejstva o vlogi Zahoda v tem konfliktu”, je poslancu povedal minister.

Zato je Nemca vprašal kakšno vlogo ima Zahod v tem konfliktu? Edina vloga je po besedah dr. Logarja ta, da pomaga Ukrajini ubraniti demokracijo.

Vir: Twitter