(Video) Dr. Anže Logar: “Pogumni ste, da ste oziroma boste v vlado vzeli Alenko Bratušek. Ste jo v vlado morda vzeli zato, da bo za vas podpisovala anekse s Kolektorjem?”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Ob včerajšnji razpravi o novem mandatarju Robertu Golobu je po odzivih na socialnih omrežjih najbolj izstopal nastop dr. Anžeta Logarja. Med drugim je Logar povedal, da je v Sloveniji prišlo do normalizacije v tej smeri, da prvič v Državnem zboru ni stranke, ki bi se imenovala po predsedniku te stranke.

V nadaljevanju se je poslanec SDS dotaknil tudi morebitnih ministrskih imen, ki jih predlaga nova koalicija. “SAB je nastopil na volitvah s sloganom pogumni in zanesljivi”, je dejal v svojem nastopu dr. Logar ter dodal, da so v Gibanju Svoboda res pogumni, da so oziroma bodo v vlado vzeli Alenko Bratušek.

“Če na podlagi treh strank, ki so sestavile koalicijo, naredim krilatico, ki bi najbolje opisala kar ste zapisali v koalicijski pogodbi, bi rekel: Drugačna svoboda za vse, ne le za peščico. Vprašanje pa je, kakšna drugačna? Za vse, za peščico ali za vse enako?”, je v razpravi navedel dr. Logar.

Odgovor na zastavljena vprašanja bomo po besedah dr. Logarja dobili na podlagi dejanj, saj koalicijska pogodba tega ne obljublja. V razpravi je poslanec še opozoril, da se v Gibanje Svoboda razglašajo za zeleno stranko, zato od Goloba pričakuje, da kot predstavnik 41 poslancev zelene stranke ne bo nadaljeval gradnjo kanalizacije skozi vodonosnik, kar se dogaja v Ljubljani.

“Čeprav, če uporabim vaše besede vas je kraljica iz Mestnega trga 1 na to temo že kontaktirala, če vas pa še ni, vas bo pa v kratkem” je dejal poslanec SDS. V  nadaljevanju je Goloba poslanec dr. Logar vprašal, če bo podpisoval anekse za Kolektor oziroma ga je zanimalo, če so v vlado morda zato vzeli Alenko Bratušek, da bo opravljala to umazano delo?

Vir: Twitter