(Video) Dr. Anže Logar: “Prav vsi kandidati za ministre so na predstavitvi dejali, da bodo prisluhnili civilni družbi. Tisti civilni družbi, ki jo financira Vlada RS”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Ob potrjevanju ministrske ekipe je poslanec SDS dr. Anže Logar izpostavil “težavo” nove vlade v tem, da naj bi prisluhnila v prvi vrsti civilni družbi in to tisti družbi, ki jo financira. Dr. Logar se je dotaknil tudi neprimerne predstavitve novega obrambnega ministra Marjana Šarca.

Poslanec SDS je v svojem govoru izpostavil, “da so vsi kandidati za ministre na hearingih dejali, da bodo še posebej prisluhnili, civilni družbi. Tisti civilni družbi, ki je Robertu Golobu pomagala na oblast. Tisti civilni družbi, ki jo financira Vlada RS in ni bila neposredno izvoljena na volitvah.” 

V nadaljevanju je dr. Logar dejal, da je prepričan, da se s tem ukinja kritični nadzor nad civilno družbo in bo šlo za izpolnjevanje želja podpornikov vlade Roberta Goloba.

V nadaljevanju je dr. Logar povedal tudi, kaj si misli o predstavitvi Marjana Šarca za ministra za obrambo. Poslanec SDS je dejal, da gre v primeru Marjana Šarca za “prvo brzostrelko” vlade Roberta Goloba. “Priznam to zaslišanje sem spremljal s spuščeno čeljustjo,” je dejal dr. Logar in v nadaljevanju pojasnil takšno potezo. “Veste kaj pravi Marjan Šarec? Slovensko vojsko bi reformiral v smeri Teritorialne obrambe in gverilskega vojskovanja”, je dejal dr. Logar, saj se po njegovih besedah financ v Golobovi vladi loteva stečajni upravitelj, vojske pa se bo lotil nekdo, ki mu je pri srcu gverila.

Da je stanje z njegovim prevzemom obrambnega ministrstva resno po besedah dr. Logarja govorijo naslednje besede Marjana Šarca na zaslišanju: “Glede nakupov orožja – dva se lahko pogovarjata o zvrsti glasbe, ki jo imata oba rada. Potem pa se lahko pogovarjata ali je bilo kitare preveč, ali jo je bilo premalo, ali je boben preglasen, ali je noga na bobnu vredu ali ni. Če se pa pogovarjata nekdo, ki ima rad narodnozabavno glasbo in reiver, se bosta pa težko strinjala, kaj je dobra glasba.”  Dr. Logar je na koncu dejal, da poslanci verjetno ne verjamejo, da je kandidat za ministra to res govoril.

Vir: Twitter in e-maribor