(Video) Dr. Janez Šušteršič v oddaji Tarča levici: “Slovenija je bila na robu bankrota, ko sem jaz prevzel ministrstvo od dr. Križaniča. On je hodil v službo ob 9. uri in se resnosti stanja sploh ni zavedal”.

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Peter Merše)

V včerajšnji oddaji Tarča so želeli predstavniki levice v Sloveniji prikazati, kako so po vsaki vladi Janeza Janše morali Slovenijo reševati iz določene krize. Pri tem so “naleteli” na dr. Janeza Šušteršiča, nekdanjega finančnega ministra, ki jim je z argumenti jasno in nedvoumno razložil kdo je kriv, da se je Slovenija v preteklosti znašla na robu bankrota.

V oddaji je dr. Šušteršič gostu, ki je diplomirani filozof in komunikator objasnil, da se zelo težko strokovno pogovarjati o javnih financah. Dr. Šuštaršiču je bilo namreč predhodno očitano, da ne podaja dovolj strokovnih argumentov ob navajanju stanja v državi. V nadaljevanju je slovenski levici odgovoril politično z dejstvi.

“Slovenija je bila na robu bankrota takrat, ko sem jaz prevzel ministrstvo, od ministra Križaniča. On se tega niti zavedal ni, ker je v službo hodil ob 9. uri in je hodil popoldne zgodaj domov,” je dejal dr. Janez Šuštaršič. Pri tem guverner Banke Slovenije ni v tistem času želel imeti sestankov popoldne, ker ni videl nobenega problema, je dejal dr. Šušteršič.

Po njegovih besedah je takratna vlada naredila realno oceno stanja in v nadaljevanju po celem svetu pričeli razlagati kaj bo država naredila na tem področju. Slovenska levica pa je v tem času na te zadeve vložila referendum, kljub vsemu je Slovenija dobila denar, ki je rešil državo pred bankrotom.

Vir: Twitter