(Video) Dr. Vinko Gorenak tem kaj se v politiki ponuja posameznikom: “Glej jaz imam jasno ponudbo, pejt pred kamere, povej, da si proti Janši, povej, da ne boš šel v vlado z Janšo in dobil boš od denarja, do vse medijske podpore.”

Dr. Vinko Gorenak. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Vlada RS)

Boris Tomašič je včeraj v oddaji Kdo vam laže gostil državnega sekretarja iz kabineta predsednika vlade dr. Vinka Gorenaka. Gost dr. Gorenak je komentiral tudi aktualno politično dogajanje in med drugim tudi razkril “zakulisne igrice”, ki si jih gredo posamezniki, da bi prišli na oblast.

Med drugim je dr. Gorenak povedal, da je govoril s posameznikom, ki je član stranke katero javnomnenjske ankete uvrščajo na rob vstopa v Državni zbor. Po besedah gosta mu je bilo povedano: “Glej jaz imam jasno ponudbo, pejt pred kamere, povej, da si proti Janši, povej, da ne boš šel v vlado z Janšo in dobil boš od denarja, do vse medijske podpore.” To je bila ponudba, da bi ta stranka prišla v parlament, je še dodal dr. Gorenak.

Voditelj in gost sta se dotaknila tudi protestov. Dr. Gorenak je povedal, da se je potrebno zavedati razlike med desničarji in levičarji, ko pride do protestov. Po njegovih besedah desničarji vedno prijavijo proteste, med tem, ko pri levi politični opciji pa ni te prakse. Poudaril je še tudi, da na zborovanjih, ki jih organizirajo desničarji plapolajo slovenske zastave in se sliši slovenska pesem. Na drugi strani smo po besedah dr. Gorenaka na protestih, ki jih organizirajo levičarji priča nasilju.

Vir: Twitter