(Video) Državljani, ste videli kaj plačujete v javnem zdravstvenem sistemu!? Po mnenju direktorja ZD Velenje Nujna medicinska pomoč ni taksi služba za prevoze pacientov!

Foto: Zajem zaslona (Twitter / N1)

Ko človek misli, da javni zdravstveni sistem v Sloveniji ne more globje, se zgodi tragični smrtni primer, na katerega se direktor zdravstvene ustanove odzove kot je razvidno iz posnetka. V zadnjih dneh namreč odmeva primer, ko je umrl pacient v Velenju, ker ni dobil prevoza z reševalnim vozilom v tamkajšnji zdravstveni dom.

Kljub tragičnemu dogodku se sodeč po izjavi direktorja ZD Velenje Janka Šteharnika, njemu to ne zdi neka velika težava? Izjava na novinarski konferenci kaže, da kljub temu, da je RTV Slovenija poročala, da naj bi bila v času tragičnega dogodka na voljo dve reševalni vozili, direktor ne vidi nič spornega, da pacientu niso nudili prevoza z reševalnim vozilom.

Še več, direktor ZD Velenje je izjavil, da Nujna medicinska pomoč ni taksi služba za prevoz pacientov. Gre morebiti za očiten posmeh do pacientov, ki plačujejo v javni zdravstveni sistem?

Vir: N1