(Video) Emil Rojc: “Jaz stranke ocenjujem na podlagi njihovega dela. Vsi novi obrazi pa so generirani iz omrežja, ki deluje že 30 let”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Miha)

V oddaji Arena, ki jo je na RTV Slovenija pripravil Igor Pirkovič so o medijih in volilni kampanji spregovorili Bojan Požar, dr. Peter Gregorčič in Emil Rojc. Slednji je podal zelo zanimivo razmišljanje predvsem novih obrazov v Sloveniji.

Rojc je na začetku povedal, da volilne kampanje praktično ne spremlja, saj je tiste vrste volilec, ki stranke ocenjuje na podlagi njihovega dela in ne obljub. Povedal je, da ima skozi svoje tri mandate kar nekaj izkušenj z različnimi strankami in ve katere svoj program uresničujejo in pri katerih ostanejo ti le črka na papirju.

Glede novih obrazov pa je Rojc povedal, da so ti generirani iz neke neformalne mreže, ki deluje že 30 let konstantno. Vsi novi obrazi morajo delovati tako kot so tisti pred njim in to lahko trdi na podlagi svojih izkušenj. Tudi za letošnji novi obraz – Roberta Goloba ve kako se bo obnašal oziroma se bo moral obnašati.

Vir: Twitter