(Video) Evropski komisarji bodo opozicijo KUL spravili ob živce, vsi povrsti namreč hvalijo predsedovanje Slovenije Evropski uniji

Foto: Twitter (Vlada RS)

“In tukaj izrekam pohvalo slovenskemu predsedovanju”, je v Evropskem parlamentu povedal Frans Timmermas. Šlo je za eno v vrsti pohval, ki jih je v zadnjih tednih in dnevih prejela Slovenija ob zaključku predsedovanja Evropski uniji, s strani evropskih komisarjev.

To kaže čisto v drugo smer, kot hočeta Tanja Fajon in opozicija KUL prikazati slovenski javnosti. Iz njihovih ust vse skozi poslušamo, kako je predsedovanje Slovenije zamujena priložnost, ki se je ne da več popraviti in kako naj bi tvitanje predsednika vlade vplivalo na ugled Slovenije.

Preberite tudi Slovenija in premier Janez Janša prejemata čestitke evropskih voditeljev za organizacijo vrha EU – Zahodni Balkan

Kot izhaja iz posnetkov, ki jih je objavila Vlada Republike Slovenije navedbe tako Tanje Fajon kot opozicije KUL nikakor, ne držijo in jih postavljajo na laž. Iz posnetka namreč izhaja, kako Slovenija s strani različnih komisarjev prejema čestitke za svoje predsedovanje.

Kot smo že poročali je Slovenija za svoje delo ob predsedovanju EU prejemala s strani različnih voditeljev držav ob izvedbi vrha EU – Zahodni Balkan. V nadaljevanju je Sloveniji za predsedovanje čestital Frans Timmermans, podpredsednik Evropske komisije, ki je povedal, da se je lahko ravno zaradi slovenskega predsedstva pogajal v imenu celotne EU.

Čestitke za predsedovanje je izrekla tudi komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino Mariya Gabriel. Po njenih besedah je EU od začetka predsedovanja Slovenije priča odlični organizaciji in sodelovanju. Slovenski ministrici dr. Simoni Kustec je izrekla tudi pohvalo za vloženo energijo in njen vizionarski pristop.

Minister Vrtovec in Slovenija sta prejela tudi pohvalo s strani Kadri Simson, komisarke za energijo. Po njenih besedah je bilo zadnjih šest mesecev zahtevno obdobje, kljub vsemu je EU pod predsedovanjem Slovenije dosegla pomemben napredek pri prehodu na čisto energijo. V tem času se je EU tudi hitro odzvala na nenehno naraščanje cen energije in dosegla napredek pri ključnih zakonodajnih dokumentih.

Prav tako smo že tudi poročali kako so določeni posamezniki z “negodovanjem” sprejeli pohvale Didierja Reyndersa, komisarja za pravosodje, ki jih je izrekel ministru Marjanu Dikaučiču.

Preberite tudi Tanja Fajon z nekaterimi novinarskimi pomočniki ne more “preboleti” uspešnega predsedovanja Slovenije EU

Vir: Twitter