(Video) Franc Kangler: “Janez Janša je edini evropsko profiliran politik v Sloveniji, ki lahko kadar koli pokliče 40 ali več evropskih politikov!”

Državni sekretar, Franc Kangler (Foto: Youtube)

Tokrat je v oddaji Ena na ena pri voditelju Urošu Slaku gostoval državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler. Nekdanji župan Maribora, danes državni sekretar in z gibanjem Povežimo Slovenijo zelo resen kandidat za novega poslanca Franc Kangler je spregovoril tako o dogajanju pred okoli desetimi leti, ko so ga tudi danes predstavniki Levice “prisilili”, da je odstopil z mesta župana, kot ostalih aktualnih dogodkih.

Glede odstopa s funkcije župana v Mariboru je Kangler povedal, da se je za takšno potezo odločil, ko je izvedel, da želijo protestniki z eksplozivnimi sredstvi napasti policiste. Po besedah Kanglerja je vsako življenje policista vredno več kot njegova funkcija župana.

Ker je želel voditelj Slak potegniti tudi vzporednice glede sodnih postopkov v primeru župana Ljubljane Zorana Jankovića in Franca Kanglerja, je bil v oddaji izpostavljen tudi odnos med njima. Po besedah Kanglerja ima župan Jankovič drugačen status, saj kot se je izrazil, “župan Jankovič služi globoki državi”. V nadaljevanju je povedal, da se je enkrat slišal z županom Jankovičem, ko so v prvem valu epidemije reševali državljane Srbije. Kot je povedal Kangler, je tudi takrat s strani Jankovića dobil različne očitke, vendar ga sam jemlje takšnega kot je.

Glede vlade Janeza Janše je Kangler povedal, da se je ta vlada znašla v zelo težkem položaju, ko je prevzemalo vlado. Poudaril je še, da glede na izkušnje, ki jih ima tudi SMC in Zdravko Počivalšek s to vlado, in v tej vladi vlada dialog ter se dela po projektih, zato so vsake besede odveč. Kangler je še izpostavil, da je trenutno Janez Janša edini politik na levi in desni politični opciji po Lojzetu Peterletu, ki lahko kadar koli pokliče 40 ali še več svetovnih voditeljev. To je trenutna vlada tudi večkrat pokazala z različnimi srečanji in dogodki.

Slak je želel izvedeti, ali gre trenutni predsednik vlade s svojimi dejanji včasih predaleč, kar naj bi izjavila tudi žena ministra Mateja Tonina. Kangler je povedal, da bi tudi sam lahko Mateju Toninu kaj očital, pa mu ne bo, so pa edino volivci tisti, ki vsaka štiri leta povejo, kaj si mislijo o potezah določenih politikov.

Voditelj in gost sta se dotaknila tudi bližajočih volitev in Slaka je zanimalo, kam se bo gibanje Povežimo Slovenijo po volitvah nagnilo, če bo jeziček na tehtnici. Fran Kangler je povedal: “Veste gospod Slak sedaj vam bom povedal, dovolj dolgo moraš živeti na svetu, da vse doživiš in vse preživiš. In jaz sem prepričan, da boste tudi vi to doživel.” Kljub vsemu v gibanju Povežimo Slovenijo nikogar ne izključujejo, kljub temu pa se ne vidijo v koaliciji z Levico, saj gre za skrajno levico, ki je po besedah Kanglerja škodljiva za gospodarstvo in ljudi, saj ne zagotavlja razvoja. To se vidi tudi iz njihovega programa, ko so želeli nacionalizirati gospodarstvo.

Vir: POP TV / Twitter