(Video) Franc Kangler v Temi dneva glede oddaje Tarča: “Če je to, kar je bilo videno v Tarči, profesionalnost novinarstva, potem sem jaz bicikl!”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler je svoj pogled na oddajo Tarča, včeraj predstavil pri Luki Svetini na Nova24TV v oddaji Tema dneva. kot smo že poročali se je v četrtek zgodila oddaja Tarča v kateri je voditeljica Erika Žnidaršič, kljub 26 oprostilnim sodbam želela Franca Kanglerja obtožiti, da vse kar se mu je očitalo tudi drži. Zadeva je dvignila toliko prahu v javnosti, da se od predsednika programskega sveta RTV Slovenija na to temu zahteva sklic izredne seje.

Ustvarjalci oddaje so želeli prikazati, da je vseh 26 zadev v primeru Franca Kanglerja padlo zaradi moči in vpliva. V odzivu je včeraj Franc Kangler v oddaji Tema dneva povedal, da ga žalosti takšna oddaja na nacionalni televiziji, ki jo plačujemo vsi in želi dejstva prikazati enostransko, gost pa jih ne more pojasniti. Tudi Franc Kangler je izrazil prepričanje, da je voditeljica Erika Žnidaršič prevzelo funkcijo sodnice in ne voditeljice, saj je želela ves čas prikazati kot, da je kriv.

“Če je to, kar je bilo videno v Tarči, profesionalnost novinarstva, potem sem jaz bicikl,” je v oddaji tema dneva zatrdil Kangler. S strani voditeljice sploh ni dobil besede, da bi lahko predstavil konkretna dejstva, hkrati je prepričan da je ves ta pogrom proti njemu posledica dejstva, da je Maribor v njegovem času prejel preveč evropskih sredstev. To je dejstvo, ki gre po besedah Kanglerja mnogim v “nos”.

Gost si je v oddaji zastavil tudi: “Naredil sem projekte Lutkovno gledališče Maribor, gondolo, stadion, azil za živali itd. Zanimivo je, da ko sem se prvi dan usedel na županski stol, je do prvega dokumenta za obravnavo minil le 1 mesec in 16 dni. Kdo je imel interes, da v tako kratkem času sproži postopek proti meni?” V včerajšnji oddaji mu je bila tudi dana možnost, da je pokazal dokument Sodnega sveta iz katerega izhaja, da so Žirovnik, Gazvoda in Štok kršili etični kodeks. Razkril je tudi pismo tožilca Nika Pušnika iz leta 2019, ki kaže, da se je naj v zadevi Kangler vršil pritisk.

“To je lastnoročno podpisano poslal v parlament. Ko sem povprašal gospo Eriko, zakaj se ne govori o tem dokumentu, je ona meni hladnokrvno dejala, da ima ta gospod zdravstvene težave in da ni več tožilec. Kljub temu, da je imel zdravstvene težave, je dve leti po tem pismu hodil in tožil na sodišču,” je povedal Franc Kangler.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV