(Video) Glas ljudstva: “Meni je to smešno na prvi pogled, ker če so člani koalicije so prvi, ki bi morali dati zvestobo koalicijski pogodbi in tu vidim nek absurd”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Nastajajoča nova koalicija in vlada med ljudmi na ulici nima ravno najbolj pozitivnih odzivov. Eden od takšnih se je v zadnji oddaji Glas ljudstva glasil: “O tej novoizvoljeni vladi imam pa sploh negativno mnenje: če je ljudstvo dve stranki izključilo iz vstopa v vlado, pa so sedaj enostavno notri. Tisti, ki sploh niso daleč prišli, samo da so veliki … Ta vlada je izigrala voljo ljudstva, na katero se tako sklicuje.” 

Ustvarjalce oddaje so želeli od ljudi na ulici izvedeti, če so spremljali predstavitev kandidatov za nove ministre, kdo jih je najbolj prepričal in kako gledajo na nekatere navedbe kandidatov, ki že sedaj govorijo, da koalicijske pogodbe ne bodo spoštovali. Mlad kapucin: “Ne komentiram, ostanem brez komentarjev. Sem spremljal predstavitve kandidatov za ministre, gledal tudi prispevke na to temo, ne vem pa, če me je kdo zares prepričal, prepričalo me je stanje v naši domovini, ki se mi zdi žalostno in ki me sili v to, da se zanimam za dogajanje pri nas, v naši državi in me ne pušča ravnodušnega. Meni se na prvi pogled zdi smešno to – če so člani koalicije, bi morali biti prvi, ki dajejo zvestobo koalicijski pogodbi. Že na tem mestu vidim nek absurd in nesmisel znotraj te nove koalicije.” Starejši gospod: “Niti ne berem politike …”

Še en starejši gospod: “Ma niti ne, saj to je znano, kar je predlagano, to je to.” Starejša gospa: “Me ne zanima, imam rajši solato.”; Še en starejši gospod: “Spremljam politiko gospa, seveda me zanima vse, koga nam bodo namestili za voditelja.”; Še en starejši gospod: “Bomo videli, še prezgodaj je reči, kaj bodo naredili. Potem bomo ocenjevali, ko bodo izbrani.”; Starejša gospa: “Malo sem poslušala po televiziji, meni so kar vsi kandidati všeč.”; Upokojenec: “Za ministre? Tako srednje mi je všeč, gledal sem TV-dnevnik. Nekateri me niso prepričali že pred tem, ko sem slišal, da bodo, denimo ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. Mene ni prepričala. Mislim, da se bo zgodil nagib proti Rusiji, kar ni dobro.”; Gospa srednjih let: “Sploh nisem spremljala, sploh nisem bila v Sloveniji, v tujini sem bila nekaj mesecev …”; Starejši gospod: “Nekaj pa sem spremljal, prepričala pa me je Fajonova, ki je kar lepo govorila.”

Celoten članek je dostopen tukaj.

Vir: Nova24TV