(Video) Golobova vlada postavlja nove svetovne smernice za pomen depolitizacije, saj to po novem pomeni tudi, da ministrica na protestu vodstvo RTV poziva k odstopu!?

Foto: Zajem zaslona Twitter / Nejc Brence)

Da Slovenija pod vlado Roberta goloba postaja unikum in postavlja nove svetovne smernice, je dan danes jasno že mnogim. Žal se to dogaja v negativnem smislu in državo pelje iz neke demokratične ureditve, v stare preživete čase. Nič drugačna zgodba ni v primeru RTV Slovenija.

Zanimivo bi namreč bilo videti, kje v zdravih demokratičnih družbah bi minister pozival na protestu k odstopu vodstva nacionalnega medija? V Sloveniji pod Golobovo vlado je to mogoče, hkrati pa v isti sapi vpijejo, kako je potrebno depolitizirati nacionalni mediji. Depolitizirati nacionalni medij, ko na protestu sodeluje ministrica aktualne vlade? Narobe svet!

Tudi ob zadnjem protestu zaposlenih na RTV Slovenija, ki se ga je po nekaterih analizah udeležilo 4 odstotke tam zaposlenih, se ministrica za kulturo ni mogla izogniti, da se ne bi vmešala v politično obračunavanje na RTV Slovenija. Ministrica je navajala, da naj bi bilo vodstvo v stavkovnem konfliktu zato bi moralo le-to odstopiti.

In Kdo je v tem stavkovnem konfliktu? 4-odstotki zaposlenih, kje je preostalih 96 odstotkov? So to kot primer Tatjana Pirc, ki je nenazadnje članica Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora, ki na protestih vpije o okupatorjih, diletantskih političnih aparatčkih in naspidiranih povzpetnikov? Vse to so vprašanja na katera bi bilo dobro, da bi ministrica podala odgovor in sama sebi nalila čistega vina, kaj dejansko želi trenutna oblast.

Vir: Twitter