Oblasti v Braziliji so uničile zastrašujočo mafijsko združbo, ki se je ukvarjala s prirejanjem pasjih bojev, nad poraženimi psi pa so se znašali tudi tako, da so jih spekli in jih nato še pojedli. Vse skupaj so aretirali 41 ljudi, vključno z zdravnikom, veterinarjem, policistom, dvema Mehičanoma in dvema Perujcema.

Tekom aretacije v soboto na skrivnem dogodku na kmetiji v Mairiporã v območju São Paula, je policija naletela na devet hudo poškodovanih pit bullov, med katerimi so bili celo mladički.

Ko je policija prispela na mesto, kjer so kriminalci zadrževali ranjene pse, so lahko videli, kako je eden izmed prestrašenih psov skočil s postelje in se skril pod njo. Več kot očitno se je zbal, da bi ga kdo prisilil v nov boj v ringu. Naleteli pa so tudi na ravnodušnega moškega, poleg katerega sta bila psa, ki sta se nepremično grizla. Pse so očitno dobro naučili, da ne smejo spustiti nasprotnika.

Foto: Printscreen

Zapirali so jih v kletke
Aretirana zdravnik in veterinar sta bila zadolžena za oskrbo in zdravljenje poškodovanih živali, da so lahko te nadaljevale z boji. Resno ranjeni psi so bili zvezani in zaprti v kletkah. Nekateri so se skrivali pod kosi pohištva, poroča Unilad. Odkritje kriminalnega gnezda je pokazalo sledove pohabljanja, ki so nastali zaradi krempljev in kot posledica ugrizov.

 

Avtorica Hana Murn, videoposnetek in več si lahko ogledate tukaj.