(Video) Helena Milinković nekulturno loputala z vrati, ker ji Peter Gregorčič ni pustil zganjati političnega aktivizma

Foto: Zajem zaslona Twitter / Albin Vrabič

Iz protesta v protest in iz dogodka v dogodek je vse bolj in bolj jasno, da se nekateri namesto novinarstva na RTV Slovenija poslužujejo političnega aktivizma. Ena od glavnih person pri tem je Helena Milinković, ki že od nastopa novega vodstva vztrajno poudarja, da na RTV Slovenija ni dovoljen pluralizem. Tako je že na samem začetku delovanja novega vodstva na javni tribuni poudarila kako bodo sami prevzeli nadzor nad RTV, če ne bo šlo drugače.

Nekateri zaposleni na RTV Slovenija med katerimi je tudi Helena Milinković namreč kot kaže nikakor ne morejo sprejeti dejstva, da je potrebno dati na nacionalnem mediju možnost tudi drugače mislečim. Ves čas se namreč poudarja, da naj bi bila z novim vodstvom RTV prevzeta s strani desnice in to kljub temu, da se je v času vlade Janeza Janše močno poročalo proti tej vladi, danes pa se do neskončnosti brani Roberta Goloba.

Nenazadnje pa tudi obnašanje vseh teh ljudi ni nikakor vzor dela na nacionalni televiziji. Tako je denimo Milinkovićeva pred RTV Slovenija vodstvo označila za pse čuvaje. Njen zadnji nespoštljiv odnos pa je bil na seji Programskega sveta, ko je jezno zaloputnila z vrati, ko ji predsednik Peter Gregorčič ni dovoli zganjati političnega aktivizma.

Kot je pojasnil Peter Gregorčič si želi, da se na seji Programskega sveta pogovarjajo o vsebini. To kot kaže ni po godu Milinkovićevi, zato je jezno zapustila sejo in loputnila z vrati. Kot je še pojasnil predsednik se vse preveč očita drug drugemu in to ne pelje nikamor le izgublja se dragoceni čas.

Vir: Twitter