(Video) Igor Lukšič: “Matej Tonin si je s svojo potezo omogočil, da sodeluje pri kupčijah in delitvah bistvenih položajev v gospodarstvu”

Nekdanji predsednik SD dr. Igor Lukšič. (Foto: Zajem zaslona TV3 Slovenija)

V oddaji Faktor je nekdanji minister in predsednik Socialnih demokratov (SD) dr. Igor Lukšič odkrito spregovoril o razlogih, zakaj se je predsednik NSi Matej Tonin odločil za potezo “proti” Janezu Janši. Kot je pojasnil dr. Lukšič naj bi bila v ozadju Toninove odločitev možnost kupčkanja in obdržati ključne kadre v gospodarstvu.

V iztekajočem tednu je močno odmevala odločitev NSi in Mateja Tonina, da naj stranka ne bi več želela sodelovati desnico, v kolikor bi jo vodil Janez Janša. Dr. Igor Lukšič v tej napovedi vidi potezo, ki predsedniku NSi in celotni stranki omogoča, da imajo še vedno odprta vrata obdržati ključne kadre na različnih položajih v gospodarstvu.

V nadaljevanju pogovora je dr. Lukšič dejal, da se je Tonin za to potezo odločil po rezultatu referendumov, ko je spoznal, da bo vlada lahko širila svoje resorje, kar bi nenazadnje tudi NSi omogočalo, da obdrži določene položaje, hkrati pa se bodo zaposlovali novi kadri. Ključno pri tem je, da predsednik NSi “igra na karto”, da v gospodarstvu obdrži ključne kadre, saj le ti potem prinašajo glasove na naslednjih volitvah.

Vir: Twitter