(Video) Igor Zorčič z umikom točk dnevnega reda Državnega zbora kršil poslovnik in ustvaril antidemokratični precedens

Foto: Facebook (SMC)

Predstavniki strank SDS, NSi in SMC (Konkretno), so danes pripravili novinarsko konferenco na kateri so spregovorili o umiku dveh točk s seje Državnega zbora. Vodja poslanske skupine Danijel Krivec je povedal, da jih je odločitev o umiki točk z dnevnega reda s strani predsednika Igorja Zorčiča zelo presenetila. Prav tako jih je presenetila včerajšnja poteza, ko ni spoštoval, da so poslanci Mihi Kordišu izglasovali odvzem besede.

Poleg tega so razočarani nad njegovo odločitvijo, da je včeraj 16. 12. 2021 nezakonito umaknil z glasovanja 22. f točko dnevnega reda (glasovanje o imenovanju petih članov Programskega sveta RTV Slovenija) in 22. g točko dnevnega reda (glasovanje o imenovanju petih članov Nadzornega sveta RTV Slovenija). Po Danijela Krivca, Jožefa Horvata in Gregorja Periča lahko takšno odločitev, o umiku točk s seje Državnega zbora sprejme Državni zbor samo z večino glasov poslancev.

Zaradi te odločitve Igorja Zorčiča, so poslanci SDS po besedah Danijela Krivca zadnjo točko dnevnega reda obstruirali. Zaradi nastale situacije je že tekel tudi pogovor med Igorjem Zorčičem in Zakonodajno-pravno službo in je bila najdena rešitev.

Celoten članek dostopen tukaj.

Vir: Nova24TV