(Video) Ivan Simič prepričan, da politični aktivizem Tomaža Vesela vpliva na konkretne revizijske postopke

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič (Foto: Nova24TV)

Na Planet TV so danes poročali, da je zaradi revizije, ki jo je UKOM zahteval v zvezi z delovanjem, vre med Računskim sodiščem Republike Slovenije in Finančno upravo Republike Slovenije. Direktor FURS-a Ivan Simič je ob Tomažu Veselu zapisal: “Očitno ste namerno izpustili obdobje, ko je Furs vodila ex direktorica, zdaj vaša svetovalka”.

Simič se je ob tem še spraševal, če bodo morda zaradi nastopanja Tomaža Vesela na političnih dogodkih prilagojene? Za razjasnitev nastale situacije so v oddajo Planet 18 povabili tudi mag. Ivana Simiča.

Ivan Simič je v oddaji komentiral med drugim, da po mnenju nekdanjega vodje KPK Borisa Štefaneca zaradi vodenja FURS-a v času, ko ima tudi podjetje za finančno svetovanje prihaja v konflikt interesov. Simič je povedal, da je Štefanec njegov prijatelj, vendar je še večji prijatelj Tomaža Vesela, ki bi mu naj izdal dovoljenje za delo na FIFI, ki ga ni bilo nikoli mogoče najti.

V nadaljevanju je povedal, da je prišel predsednik Računskega sodišča RS Tomaš vesel pregledovati delovanje FURS-a za zadnji dve leti, ko je bila epidemija, za ostala leta pa niso želeli opraviti pregleda. Med tem časom pa se po besedah Simiča predsednik Računskega sodišča pojavlja na političnih srečanjih, ki jih organizirajo nasprotniki vlade Janeza Janše, zato je prepričan, da v tem primeru takšen človek ne more biti nevtralen. Dodal je še, da ravno takšna dejanja pomenijo konflikt interesov.

Vir: Planet TV