(Video) Ivo Vajgl v Odmevih kritiko izrekel voditeljici, v resnici pa komentiral citat Spomenke Hribar ter njeno podporo Rusiji

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

“Slovenija naj se kot članica EU in NATA distancira in po svojih močeh zoperstavi pošiljanju novega orožja Ukrajini” je citat pod katerega se je podpisala Spomenka Hribar. Voditeljica oddaje Odmevi Rosvita Pesek je spomnila na te besede Spomenke Hribar pod katere se je podpisala in kandidata za predsednika republike Iva Vajgla vprašala kako gleda na takšno politiko. Peskova je še spomnila, da Hribarjeva podpira Iva Vajgla.

Vajgl je sicer odgovoril, da mora Slovenija podpirati politiko miru in je po nastanku konflikta potrebno dati prednost diplomatskim pogovorom. V nadaljevanju je izrazil stališče, da je zelo blizu tej izjavi Spomenke Hribar, a je hkrati voditeljici očital, da je izjavo zašilila.

Kako želijo na slovenski levici krivdo za svoja stališča in morda “nespametne” izjave prevaliti na druge pa dokazuje, da je Vajgl krivdo prevalil na voditeljico Rosvito Pesek. Ta mu je jasno in nedvoumno odgovorila, da je prebrala citat Spomenke Hribar, zato izjave nikakor ni mogla prilagoditi.

To je še en dokaz, da dejansko politiki na slovenski levici svojo naklonjenost bolj pripisujejo Rusiji kot Ukrajini, kljub dejstvi, da je bila ravno slednja napadena s strani Rusije.

Vir: Twitter