(Video) Jan Zobec: “Rok Svetlič v ločenem mnenju nanizal nekaj dejstev, ki zelo skrbijo”

Foto: Twitter Dolinarjev vnuk

“Res je, postopek je zelo nenavaden. V zgodovini Ustavnega sodišča ne pomnim, da bi prihajalo do takšnih pritiskov, preobratov in nenavadnosti,” je za RTV Slovenija odločitev Ustavnega sodišča komentiral nekdanji ustavni sodnik Jan Zobec. Še bolj kot to pa Zobec poudarja na ločeno mnenje, ki ga je podal ustavni sodnik Rok Svetlič.

https://twitter.com/ZarOvens/status/1665217132437688323?s=20

Kot poudarja Jan Zobec je ustavni sodnik Svetlič nanizal v svojem ločenem mnenju nekaj dejstev, ki zelo skrbijo. Omenjeni ustavni sodnik je razkril kaj dejansko se je dogajalo na sejah, ki so bile zaprte za javnost. Pri tem skrbi predvsem delovanje ene od sodnic, ki naj bi celo izsilila glasovanje o odpoklicu začasnega zadržanja novele Zakona o RTV Slovenija.

Po besedah Jana Zobca je zanimivo, da sodniki niso pred glasovanjem dobili nobenega osnutka sklepa, prav tako pa ni bilo izvedene nobene razprave. Nekdanji ustavni sodnik še poudarja, da v Sloveniji takšni odločitvi na Ustavnem sodišču še nismo bili priča, ker bi na Evropskem sodišču za človekove pravice zadeva “padla”.

Vir: Twitter