(Video) Janez Janša: “Kot ste videli je sodnica prebrala v naprej napisno sodbo in s tem sodstvo kaže, da se pripravlja na predčasne volitve”

Foto: Zajem zaslona X / Rok Kleindienst

Celjsko sodišče je minuli teden na prvi stopnji izreklo sodbo v primeru tožbe nekdanjega direktorja STA Bojana Veselinoviča, proti Janezu Janši. Sodba sodišča na prvi stopnji po besedah Janeza Janeza Janše ni bila nobeno presenečenje, saj kot kaže se tudi slovensko sodstvo pripravlja na volitve in takšne postopke smo videli že trikrat.

Po navdbah Veselinoviča, naj bi ga namreč Janša s tvitom leta 2021 razžalil, ko je zapisal, da je bil odgovoren za smrt novinarja Boruta meška. Nekdanji direktor STA je od sodišča zahteval, da predsednika SDS pogojno obsodi, sodišče pa je izreklo kazen v višini 8.000 evrov. Na sodbo se je odzval predsednik SDS.

Kot je za novinarje povedal Janeza Janša, je sodnica Leonida Jager na sojenju prebrala v naprej napisano sodbo. Za Janšo to ni nobeno presenečenje, saj takšni dogodki kažejo, da se slovensko “neodvisno” sodstvo pripravlja na predčasne volitve. Za novinarje je Janša Še dejal, da smo v sloveniji takšne zgodbe videli že trikrat, ko se predsednika opozicije pred volitvami obsodi.

Vir: X