(Video) Janez Janša na vrhu Azijsko-evropskega srečanja: “Pandemija koronavirusa je drastično pospešila digitalizacijo. Na tem področju lahko tudi Slovenija ponudi marsikaj.”

Foto: Twitter (Vlada Republike Slovenije)

Danes je potekal trinajsti vrh Azijsko-evropskega srečanja (ASEM) z naslovom “Krepitev multilateralizma za skupno rast”, ki se ga je udeležil tudi slovenski predsednik vlade Janez Janša.

V svojem nastopu se je najprej zahvalil Kambodži za vsa prizadevanja in predanost pri tej organizaciji vrha. V nadaljevanju je poudaril, da lahko pandemijo premagamo samo s solidarnostjo, predvsem na področju cepiv, in s tem prispevamo k odpornosti družbe. Ravno zato je EU tudi največja donatorka cepiva.

Zadnja epidemija je po besedah Janše pokazala tudi, da morajo partnerji ASM najti skupne načine za soočanje z globalnimi izzivi. Učinkovit odziv na krize in izredne zdravstvene razmere, kot smo jim priča, je namreč mogoče doseči le v sodelovanju in medsebojnem usklajevanju.

Janša je še poudaril, da je pandemija povzročila pospešitev digitalizacije in da je mogoče gospodarsko okrevanje in dolgoročen razvoj doseči le s dostopnimi širokopasovnimi in digitalnimi aplikacijami. Na tem področju lahko po besedah Janše tudi Slovenija ponudi zelo veliko.

Vir: Twitter