(Video) Janez Janša: “To, kar dela vlada, je zaletavanje. Najprej je namreč potrebno popisati škodo, postrgati po proračunu in izločiti nepotrebne stvari”

Foto: X SDS

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša je za POP TV spregovoril o spopadanju Golobove vlade s popoplavno obnovo Slovenije. “To, kar dela vlada, je zaletavanje. Najprej je potrebno oceniti škodo, potem je potrebno postrgati po proračunu, izločiti nenujne stvari in nabave raznih, bom rekel, luksuznih zadev, financiranje kolesarjev na Metelkovi,” je prepričan Janez Janša.

V SDS so prepričani, da samo, če bi se ob vseh teh ravnanjih izkazalo, da ni dovolj sredstev, potem bi tudi podprli uvedbo morebitno dodatno uvedbo dajatev. Po besedah Janeza Janše so namreč predlogis tranke šli v smeri pomagati Sloveniji ne vladi. In v kolikor bi bili ti sprejeti bi si jih vlada tako ali tako pripisala sama sebi. Med predlogi namreč ni bilo nič akšnega, da bi si opozicija lahko pripisovala zasluge.

Predsednik SDS je spregovoril tudi o možnostih desnosredinske vlade, ki je Slovenijo denimo vodila v času covida. Janša je mnenja, da bo to ponovno mogoče, ko bo kakšna desnosredinska stranka, pa naj bo to NSi ali katera druga, sposobna zbrati 10 do 20 % glasov. Doslej tega ni uspela še nobena, kljub temu, da so včasih izredno hitro menjali predsednike.

Vir: X