(Video) Janez Janša v 150 sekundnem izzivu predstavil program dela za prihodnja 4 leta

Foto: Zajem zaslona (Youtube)

Predsednik SDS Janez Janša je v 150 sekundnem izzivu predstavil program, ki si ga bo stranka prizadevala uresničiti v naslednjem mandatu. Cilj stranke je graditi na sožitju vseh generacij, uvedbi univerzalnega otroškega dodatka, uvedbi finančnih spodbud za novorojenega otroka.

Cilj stranke SDS je, da se v naslednjih štirih letih uvedejo davčne olajšave za mlade družine ob nakupu prve nepremičnine. Mladim želijo zagotoviti dovolj delovnih mest in dovolj dostopnih stanovanj, da bodo lahko življenje zastavili na svojem.  Želijo si uvesti državne pokojnine in dodatne dohodninske olajšave za seniorje.

V stranki SDS si želijo še dodatno razbremeniti plače in s tem povečati same plače, prav tako si želijo odpraviti birokratske ovire. Program stranke temelji tako na ustvarjanju, razvoju, podjetništvu, inovacijah. Prav tako je potrebno v zdravstvu narediti red, javno zdravstvo mora postati dostopno vsem pod enakimi pogoji.

Kmetje si lahko obetajo znižanje davkov in odpravo odvečne administracije. Prav tako je potrebno izkoristiti gospodarski potencial slovenskih gozdov.

Vir: SDS