(Video) Janez Janša: V Sloveniji je del sodnikov in tožilcev poštenih, vendar so v manjšini. Tisti, ki si upa soditi drugače kot se pričakuje, pa doživi pogrom.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Vlada RS)

“Eden večjih šokov v vseh teh mojih letih izkušenj v zadnjih mesecih je to, da je tako imenovana  ta leva opozicija oziroma KUL, da so nasprotovali in še nasprotujejo dvigu plač”, je včeraj v oddaji Kdo vam laže povedal predsednik vlade Janez Janša. Po besedah premierja si leva opozicija pri tem izmišljuje nekaj kar ne drži, pri vsem tem je zanimivo, da oni to vedo da ne drži in da koalicija ve, da oni vedo, da to ne drži.

Da se odločiš nasprotovati dvigu plač in pri tem veš, da gospodarstvo ne bo nič bolj obremenjeno, po besedah Janše ne razumeš situacije ali pa si tako aroganten, da si prepričan, da boš lahko belo prodal kot črno ali obratno. pri tem je povedal, da imajo podporo vplivnih medijev.

Pri tem je povedal, če bi bila situacija obratna in bi vlado vodil Marjan Šarec ali Tanja Fajon in bi stranka SDS nasprotovala dvigu plač ali zakonu o dolgotrajni oskrbi, ne bi preživela niti en teden. Po besedah Janše bi se na stranko zgodil takšen pogrom, saj bi vsi člani izstopili.

Predsednik vlade se je dotaknil tudi sodnega sistema za katerega je prepričan, da imamo v Sloveniji odvisno sodstvo, ki bi ga naj vodila globoka država. Janša je še prepričan, da sodna veja oblasti namesto, da bi konflikte reševala te ustvarja. Prepričan, je da imamo v Sloveniji tudi dobre sodnike in tožnike, vendar so ti v manjšini in v kolikor takšni sodniki sodijo drugače, kot se od njih pričakuje doživijo pogrom.

Eden od takšnih primerov je tudi Zvjezdan Radonjić, je prepričan Janša. Kaj takšnega se po 30 letih samostojnosti ne bi smelo dogajati.

 

Vir: Twitter