(Video) Jani Möderndorfer tokrat vpil na predsednico Odbora za zdravstvo in zatrjeval, da bo govoril dokler ne pove kaj ima za povedati!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Včeraj in pozno ponoči so poslanci na Odboru za zdravstvo obravnavali dopolnitve predloga zakona o dolgotrajni oskrbi. Opozicijski poslanci LMŠ, SD, SAB in Levice so v večernih urah sejo po njihovi navadi obstruirali, vendar je koalicija vseeno sprejela predlog zakona in ga bo Državni zbor obravnaval v sredo na izredni seji.

Med poslanci opozicije je ponovno svoje “dostojanstvo” do institucije Državnega zbora pokazal poslanec LMŠ Jani Möderndorfer. Ker ga je predsedujoča odboru Anja Bah Žibert opozorila, da se njegov nastop ne dotika teme dnevnega reda, je poslanec Möderndorfer nadaljeval s svojim nastopom in izjavil: “Jaz bom govoril tako dolgo, da bom končal”.

Predsedujoča je poslancu povedala, da mu izreka prvi opomin, je Möderndorfer začel najprej glasno izražati stališča, da mu naj da mir ker razpravlja. Na njegovo izvajanje se je Bah Žibertova odzvala s prošnjo, da se poslanec umiri, na kar se je začel kričati, da niti postopkovnega predloga nima in, da ni edina poslanka v Državnem zboru. Na koncu mu je Bah Žibertova odvzela besedo.

Vir: Twitter