(Video) Je bil intervju z Mio Skrbinac na RTV Slovenija le predstava za javnost? Leta 2019 se je na okrogli mizi sama deklarirala kot istospolno usmerjena oseba.

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V javnosti je te dni odmeval intervju na RTV Slovenije, v katerem je Miša Molk s svojim vprašanjem glede spolne usmerjenosti v zadrego spravila igralko Mio Skrbinac in jo označila za lezbijko. Po intervjuju so se v javnosti začela pojavljati teorije, da naj bi bil pogovor vnaprej dogovorjen.

Vendar se je sedaj pojavilo vprašanje, ali ni bil intervju samo predstava za gledalce? Na družbenem omrežju Twitter je Roman Vodeb objavil video okrogle mize “Lezbijke v uprizoritvenih umetnostih”, kjer je bila s strani povezovalke razkrita spolna usmerjenost Mie Skrbinac.

Iz videa je razvidno, da Mia povedanemu s strani povezovalke okrogle mize ni oporekala: Mio smo povabili predvsem zaradi tega, ker je ena od redkih deklariranih lezbijk na gledališki sceni …” Ravno nasprotno, Mia je takrat glede te tematike povedala: Ženska je v teatru še vedno seksualni objekt in mora ustrezati tem stereotipom, krhkosti in temu, da si brez lastnega mnenja, bog ne daj, da si močna ženska, kaj šele, da si lezbijka! Ker lezbijka pač ni ženska … “ Kot je dejala, pozna kar nekaj žensk, ki so lezbijke in se ne deklarirajo kot lezbična pisateljica, pesnica, režiserka ali igralka. “Še vedno je prisoten ta strah, da če se izpostaviš kot lezbijka, se te bo takoj etiketiralo kot ‘Aha, to je pa tista lezbična igralka, lezbična umetnica in je predvsem lezbijka’. In to je ta težava.” 

Vir: Demokracija in Twitter