(Video) Je Darko Muženič že izvedel prve kadrovske poteze, ki jih je želel Robert Golob?

Vrnitev Darka Muženiča na vrh Nacionalnega preiskovalnega urada je odprla mnoge razprave, zakaj je Robert Golob želel to kadrovsko potezo. Predsednik vlade je odločitev sicer opravičeval s tem, da naj bi vlada Janeza Janše zoper Muženiča podala lažno vadbo, vendar kot kaže sedaj je zadeva bistveno bolj globoka.

Po poročanju Planet TV je že v času spora med notranjim ministrstvom (Tatjano Bobnar) in predsednikom vlade (Robertom Golobom), bil v “igri pritisk na ministrstvo, da se Muženiča vrne na vrh NPU-ja. Medtem, ko se spor še dodobra ni polegel je prvi mož NPU že izvedel prve poteze, ki bi lahko bile v korist predsedniku vlade.

Darko Muženič je namreč nemudoma s položaja prvega preiskovalca TEŠ odpoklical kriminalista ter ga premestili v “kazenski oddelek” v Tacnu. Tako je namreč zadevo pred časom poimenovala Tatjana Bobnar. Preiskavo je Muženič v nadaljevanju dodelil drugi skupini kriminalistov, kateri pa je zaradi domnevne prezaposlenosti odvzel preiskavo GEN-i, ko je bil na čelu podjetja Robert Golob.

Vir: Twitter