(Video) Je Matjaž Nemec postal slovenski Sherlock Holmes? Na preiskovalni komisiji Franca Kanglerja spraševal po zaposlitvi nečakinje, katere le-ta sploh nima!

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Kot smo poročali že včeraj je bil pred preiskovalno komisijo, ki se ukvarja z morebitnim vmešavanjem politike v delo policije in določene predkazenske postopke zaslišan državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler. Kot je že v odzivu na izjavo predsednika komisije Rudija Medveda zapisal Kangler, je ravno opozicija tista, ki si želi spolitizirati policijo.

Vendar izjava Rudija Medveda, da naj bi Kangler potrdil izsledke komisije, kar je Kangler ostro zanikal, ni bil edini “presežek” včerajšnjega dela komisije. Za tega je poskrbel poslanec SD Matjaž Nemec. Da poslanec svoje delo jemlje zelo resno kaže tudi spodnji posnetek seje, ki ga je objavil Edvard Kadič.

Nemec je namreč Franca Kanglerja spraševal, če držijo podatki, da je nečakinja dobila mesto kriminalistične inšpektorice. Poslanec je bil deležen začudenega pogleda državnega sekretarja, nato pa deležen odgovora, da priča sploh nima nečakinje.

Na zaslišanje se je odzval tudi nadrejeni državnemu sekretarju sekretarju, minister Aleš Hojs. Malo hudomušno je zapisal, da bi moral poslanec vedeti, da je nečakinja hči brata ali sestre in ni tista oseba, ki ne čaka.

Vir: Twitter