(Video) Je Robert Golob v tujino za 10 let naprej prodal poceni elektriko, kar mu bi omogočilo izplačilo visoke nagrade, Sloveniji pa danes povzročilo težave s samooskrbo?

Foto: Twitter (arnika)

V oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič navedel, da naj bi Robert golob, ko je bil še v GEN-i v tujino za 10 let naprej prodal poceni električno energijo iz Nuklearne elektrarne Krško. S tem je povzročil, da danes Slovenija ostaja brez domače elektrike, ki bi lahko bila bistveno ceneje kot je v tem trenutku.

Po navedbah Tomašiča je v določenem trenutku cena električne energije znašala 37 evro za MWh, Golob pa naj bi jo v tujino prodal za 80 do 100 evrov za MWh. Ob trenutnih razmerah je cena na evropskem trgu poskočila na več kot 500 evrov za MWh. Golobovo dejanje bi tako povzročilo, da v tujino prodajamo poceni električno energijo, v Evropi pa kupujemo bistveno dražjo.

Ker gre za dokaj “težke” besede voditelja, so se ljudje že začeli spraševati a te navedbe držijo. Uporabniki socialnih omrežij ob tem navajajo, da navedbam kar verjamejo, saj si po njihovem Boris Tomašič ne bi upal navajati nepreverjenih podatkov, saj levica komaj čaka, da bi z njim obračunala na sodišču.

Vir: Twitter