(Video) Jelka Godec na predsednico Državnega zbora naslovila zahtevo, da preneha z “izkoriščanjem” svoje funkcije

Foto: Twitter (SDS)

Na zadnji seji je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič po mnenju stranke SDS in vodje poslanske skupine Jelke Godec ponovno prekoračila svoja pooblastila. Zaradi tega jo je Godčeva opozorila, da preneha z izkoriščanjem svoje funkcije in prične delo opravljati kot se funkciji, ki jo opravlja pritiče.

V proceduralnem predlogu se je vodja poslanske skupine SDS zahvalila vsem predsednikom državnega zbora za korektno vodenje seje. V nadaljevanju je Godčeva opozorila, da je predsednica Klakočar Zupančičeva pred začetkom uradnega dela ponovno zlorabila Poslovnik DZ. Na predsednico DZ je tako naslovila zahtevo, da v kolikor je bil poslanec deležen žalitev na seji odbora, da sam odreagira na to zadevo.

Prav tako pričakuje, da bo na takšno dejanje odreagirala poslanska skupina, kot so to večkrat že storili v SDS. Od predsednice tudi pričakuje, da se to obravnava po postopkih, ki jih predvideva Poslovnik DZ. Tako je prvič v zgodovini prišlo, da se je posameznega poslanca izpostavljalo kje, pred kakšnim odborom bo obravnavan.

“Predsednica državnega zbora naj preneha z izkoriščanjem funkcije in naj začne opravljati svojo funkcijo tako, kot se ji pritiče,” je še pozvala Jelka Godec.

Vir: Twitter