(Video) Jeza in bes opozicije KUL in tudi Marka Bandellija vse bolj jasna. Po zadnji raziskavi agencije Parsifal velika zmagovalka volitev SDS, SAB bi zaradi Roberta Goloba izpadla iz DZ!?

Predsednik SDS Janez Janša. Foto: SDS

Planet TV je objavil zadnjo javnomnenjsko raziskavo agencije Parsifal, ki pa prikazuje zakaj je obup opozicije KUL tako velik. Strankam trenutne koalicije se namreč podpora povečuje in s tem se opoziciji KUL podpora toliko zmanjšuje.

Raziskava kaže tudi komu bi politični angažma Roberta Goloba tudi najbolj škodil. Za razliko od “hišnih” agencij Ninamedia in Mediana, javnomnenjska raziskava agencije Parsifal kaže, da so to ravno stranke opozicije KUL. Takšen angažma Goloba namreč kaže, da bi stranka SAB izpadla iz Državnega zbora.

V kolikor bi bile volitve to nedeljo bi po raziskavi agencije Parsifal stranka SDS postala zmagovalka volitev s 17,2-odstotkoma, kar je za 3,5-odstotkov več kot v zadnji raziskavi, drugo mesto bi zasedel Robert Golob s 8,2-odstotka, tretje pa SD s 7,8-odstotki glasov, kar je 3,4 odstotke manj kot v prehodni raziskavi.

Sledijo stranka Levica s 5,9-odstotka, NSi s 5,7-odstotki, kar je 3,5-odstotkov več kot v raziskavi pred tem. Vse ostale stranke se ne bi uvrstile v parlament. Tako bi LMŠ prejela 3,1-odstotek, Povežimo Slovenijo 2,7-odstotka, DeSUS 2,2-odstotka, SNS 1,8-odstotka in SAB 1,5-odstotka.

Raziskava je pokazala, da bi v primeru opredeljenih volivcev bila prednost stranke SDS še bistveno večja, saj bi jo podprlo 31,9-odstotka, Robert Golob 12,6-odstotka, SD 12-odstotkov, Levica 9,1-odstotek, NSi 8,8-odstotka, LMŠ 4,8-odstotka in Povežimo Slovenijo 4,2-odstotka. Praga parlamenta ne bi prestopile stranke DeSUS s 3,3-odstokov, SNS s 2,7-odstotkov in SAB s 2,4-odstotki.

Tako bi stranke SDS, NSI in Povežimo Slovenijo prejele 44,9-odstotka glasov, stranke Roberta Goloba, SD in Levice pa 38,5-odstotka.

Vir: Twitter