Sto Tarč lahko naredite o svoji televiziji, kako porabite sto milijonov. Pa kako pristranski ste, da vas sram ni. Sramota od sramote, največja sramota v Sloveniji ste!” To so bile besede gospoda Francija, ki je poklical v oddajo Dobro jutro na RTV Slovenija.

Gledalec Franci se je v oddaji Dobro jutro pritožil nad poročili in novicami, ki jih pripravljajo v nacionalni televizijski hiši RTV Slovenija. Še posebej ga je razburilo to, da vsak dan posluša eno in isto, sploh glede kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. “Glede Pivčeve. Če bi le imeli novinarji v Sloveniji za vse enake vatle. Dva meseca ali celo tri poslušam eno in isto pri vaših Poročilih, pa to ti gre na bruhanje!” Ministrica Pivec je namreč pred kratkim odstopila z mesta predsednice stranke DeSUS, pred tem pa je bila dolgo časa tarča stalnih medijskih napadov, predvsem zato, ker so jo pogostili na njenem obisku Krasa. “Tamle so pa pokradli 6 milijard v bankah, milijardo denarja oprali, da ne govorim o onih privatnih bankah od Rigelnika,” je ogorčeno dodal gledalec oddaje. “Vi pa molčite pa tamle Tarče delate,” je še dodal.

Sto tarč lahko naredite o svoji televiziji, kako porabite sto milijonov, to lahko naredite. Pa kako pristranski ste, sramota od sramote, največja sramota v Sloveniji ste!” Tako je gospod Franci še svetoval ustvarjalcem Tarče, ki se že od nastopa sedanje vlade ne lotijo nobene teme, ki ne bi bila namenjena napadom na vlado. Javna radiotelevizija se financira z obveznim mesečnim prispevkom vseh slovenskih gospodinjstev, kar letno nanese približno 90 milijonov, njihov celoten letni proračun pa znaša okoli 120 milijonov, pri tem pa še tarnajo, da jim sredstva ne zadostujejo. Gledalec je seveda upravičeno izrazil svoje ogorčenje, saj si, glede na to, da financiramo program, zaslužimo objektivne, uravnotežene in verodostojne novice.

Avtorica Sara Kovač, video in več lahko vidite tukaj.