(Video) Joc Pečečnik mnenja, da se lahko Robertu Golobu zgodi “vojna” s strani podjetnikov

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Portal e-maribor poroča, da je Joc Pečečnik v oddaji Ena na ena na račun nove vlade Roberta Goloba izjavil nekaj močnih besed in celo vladi “napovedal vojno” s strani podjetnikov v kolikor se stališča vlade glede podjetništva izkažejo za resnična.

Signali, ki jih tako Pečečnik kot gospodarstveniki prejemajo od vlade in stališča s katerimi se ta vlada deklarira povzroča strah med gospodarstveniki. V tem trenutku se je Pečečnik odločil, da še ne bo komentiral vlade ampak ji bo dal 100 dni časa, da pokaže kaj misli oziroma kaj bo naredila, da v Sloveniji ostane pet odstotkov ljudi kot je on sam.

Kljub vsemu je prepričan, da v kolikor se uresničijo napovedi vlade lahko državi le bog pomaga. Na drugi strani se mu zdi prav, da tisti, ki imajo več denarja več prispevajo, vendar so kljub temu nekje limiti. Zaradi tega je Pečečnik mnenja: “Država mora skrbeti, da je varno, da je okolje stabilno,  Ravno okolje pa je nestabilno in ravno je podjetništvo zaživelo, mi pa se vračamo v neke stare dneve strahu nekega socializma”.

V oddaji je Pečečnik še povedal, da Goloba dobro pozna, saj se nahaja v isti poslovni stavbi kot on sam. Kljub vsemu je mnenja, da v kolikor kot predsednik vlade zavaja glede podjetništva lahko s strani podjetnikov pričakuje “vojno”.

Vir: e-maribor