(Video) Joc Pečečnik v poduk Nataši Pirc Musar: “Trenutna vlada je kot prvo zamenjala veleposlanika Kajzerja, ki je delal v ZDA delal čuda za Slovenijo in gospodarstvo”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V iztekajočem tednu je v Sloveniji odmevala tudi interpelacija zunanje ministrice Tanje Fajon, kateri je opozicija očitala tudi neupravičen odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja. Fajonova je namreč odpoklic Kajzerja utemeljila na tem, da naj bi izdal depešo, ker je opozoril, da je ministrstvo neupravičeno zahtevalo zbiranje podpisov za Natašo Pirc Musar.

Sedaj je Joc Pečečnik, ki je dolgo let posloval v ZDA Nataši Pirc Musar neposredno pojasnil kaj je Slovenija zaradi takšnega zbiranja podpisov izgubila. “Ta naša nova vlada je prvo kar je naredila, odpoklicala veleposlanika v ZDA Kajzerja. Ta človek je v ZDA za našo državo delal čuda,” je pojasnil Joc Pečečnik.

Slovenski podjetnik je bil sponzor Evropsko – Nevadskega dogodka na katerem je bilo prisotnih pet ambasadorjev in 26 evropskih ekonomskih predstavnikov. V času Toneta Kajzerja so se odvijali slovenski Nevadske večeri, naredilo pa se je tudi za več kot 30 milijonov poslov. Po mnenju Pečečnika bi mogla Slovenija zadržati, ne pa jih zavreči zaradi ideoloških predsodkov.

Vir: Twitter