(Video) Jože Možina razkrije, kako se določenih tem ne sme izpostavljati na RTV Slovenija

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V teh dneh, ko želijo mediji prikazati, kako trenutna oblast posega na vsa področja našega življenja, med drugim tudi v delovanje RTV Slovenija, se je dobro spomniti nekaterih dogodkov, ki smo jim bili priča na nacionalni televiziji.

Tako je danes še, kako aktualen posnetek, ki ga je novinar RTV Slovenija Jože Možina objavil pred slabimi tremi leti. Takrat je namreč voditeljica Ana Tavčar v oddaji Dobro jutro med klicem v studio prekinila, ker je želela pohvaliti intervju, ki ga je omenjeni voditelj pripravil s Saro Jonan.

Omenjena voditeljica je gledalko prekinila potem, ko je povedala, da je z veseljem pogledala ta intervju in na drugi strani, da ni zadovoljna z veliko stvarmi, ki se dogajajo v programu RTV Slovenija. Voditeljica je gledalki rekla, da lahko komentira samo aktualno politično dogajanje. Gledalka je jasno povedala, da jo je voditeljica s svojo gesto užalila, saj redno plačuje tudi RTV prispevek in ji ne pustijo izraziti svojega mnenja.

Ob vsem tem pa je zanimivo tudi dejstvo, da se je ista voditeljica pred leti smejala zelo neprimerni izjavi Iva Godniča na RTV Slovenija: “No, saj sedaj so Sveto Barbaro spraznili in je zopet prostor”.