(Video) Jože Možina razkril, kako je bila RTV Slovenija medijski sponzor protestov

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

V zadnji oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič gostil zgodovinarja in novinarja nacionalne televizije Jožeta Možine. Včeraj je v javnost prišla tudi razlaga obrazložitve stanja novinarske svobode v Sloveniji, ki jo je Možina podal delegaciji EU in zato je Tomašič v luči tega z gostom spregovoril nekaj besed o stanju na RTV Slovenija.

Jože Možina je povedal, da so nekateri njegovi sodelavci na RTV Slovenija dejansko promovirali proteste. Dejansko je bila po besedah Možine s tem RTV Slovenija medijski sponzor protestov, ki niso povzročili ničesar dobrega. Za primerjavo je Možina, povedal kako takšne zadeve obravnava nacionalna televizija v Avstriji. Sam je bil na Dunaju ravno v času največjih protestov in v večernih poročilih nacionalne televizije so bili žalostni in zaskrbljeni obrazi voditeljev, ki so za primerjavo pokazali koliko je bilo tisti dan v Avstriji umrlih za covid-19. Predvsem so prikazovali, koliko je bilo med temi umrlimi necepljenih, ker je to po mnenju Možine najboljša zaščita proti covid-19.

V oddaji je Možina poudaril tudi, a je že na začetku epidemije s predlogom o skupni oddaji dveh največjih televizijskih hiš seznanil takratno odgovorno urednico Manico Janežič Ambrožič. Možina je prepričan, da bi z dobro oddajo lahko dosegli tudi milijon gledalcev. Odziva ni bilo nobenega, saj je prepričan, da bi s tem pokazali enotno Slovenijo, kar pa si nekateri po njegovih besedah na RTV Slovenija ne želijo. “Ne iskalo se je dlako v jajcu”, je poudaril Možina in dodal, da je manjšina v informativnem programu raje promovirala anticepilce, promovirali so tiste, ki niso nosili mask in takšni so bili celo v studiih nacionalne televizije.

Vir: Twitter