(Video) Jože Možina: “Razkritje, da je Milan Kučan na RTV dobival vprašanja vnaprej, ga je tako vznemiril, da so me obiskali policisti”

Foto: X Igor Pirkovič

Po tem, ko so pretekli teden novinarja RTV Slovenija dr. Jožeta Možino kar na nacionalnem mediju iskali policisti, je ta stopil pred kamere in pojasnil svoj pogled na zadevo. Novinar RTV Slovenija je tako pred kamerami spregovoril o njegovem videnju situacije ter predvsem razlogih zakaj bi si naj “prislužil” obisk policije. S svojimi razmišljanjem je podal podobna stališča kot so jih mnogi izrazili že takoj po razkritju, da so ga policisti obiskali kar na RTV Slovenija.

Kot je pojasnil dr. Moćina mu po več kot enem tednu še vedno ni znano zakaj bi ga naj kot urednika oddaje Intervju iskali policisti. Kljub temu na podlagi pogovorov tako na družbenih omrežjih, kot v strokovni javnosti, meni, da bi lahko bil povod intervju s pisateljem Ivanom Sivcem.

V omenjeni oddaji je namreč Ivan Sivec razkril kako se je v devedesetih in na prelomu tisočletja takratni predsednik Milan Kučan vmešaval v delovanje avtonomnega medija. Gost je namreč razkril, da je takratni predsednik vprašanja pridobil pred oddajami in so le te potem potekale kot nekakšna igra. Dr. Možina še dodaja, da poznavalci opozarjajo, da bi to lahko bil razlog za obisk policistov pri njem, ker se je nekdanji predsednik ob teh dejstvih močno vznemeril.

Vir: X