Voditelj oddaje Pregled dneva na Nova24TV je mnenja: “Tokrat moramo zavoro potegniti, preden bo prepozno.” Ob tem je potrebno spomniti, da se je nazadnje nasilje levice končalo z obiskom domov poslancev, zažiganjem in obešanjem lutk ter desetinami poškodovanih policistov. Aleksander Rant je mnenja, da bi morali tudi mediji opravljati svoje delo, namesto tega pa že enajst mesecev podpihujejo ljudi k nasilnemu uporu zoper oblast, ki jim ni po volji. Tožilstvo pri tem prevzema pasivno vlogo, tožilci menijo, da je bolje na sovraštvu delati preventivno, kot pa kasneje pomagati žrtvi, ki je bila izpostavljena nasilju in sovraštvu.

V petek je na zahtevo poslanskih skupin NSi, SMC, SDS, SNS in poslancev narodnih skupnosti potekala seja odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo ter odbora Državnega zbora za pravosodje. Poslanci so razpravljali o izključevanju, sovražnosti in napadih proti posameznikom ter organizacijam na podlagi njihovih prepričanj, vrednost ali svetovnega nazora. V družbi se nasilje preveč stopnjuje, potrebno ga je zaustaviti, preden verbalno nasilje preide v fizično.

Na seji je poslanec NSi Jožef Hrovat povedal:  “Ponavljajoče se nizkotno označevanje in obračunavanje s političnimi tekmeci je žal za nekatere postalo običajen del politične tekme. Kar pa vzpostavlja bojazen, da lahko prerase tudi v neposredno fizično nasilje nad političnimi nasprotniki.”

Video in več lahko vidite na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV