(Video) Kaj Milan Brglez z negotovim odgovarjanjem glede nepravilnosti na Šahovski zvezi sporoča ljudem o svojem delu ter delovanju v preteklosti?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Davorin Kopše)

Na soočenju za predsednika republike, ki so ga pripravili v četrtek na RTV Sloveniji se v dilemi ni znašel samo Miha Kordiš, ampak tudi Milan Brglez. Medtem, ko je Kordiš “padel” na preizkusu glede neuresničenih navedb o ustavnem aktu svojega zavoda, se je Milan Brglez močno zapletel pri odgovorih vezanih na nepravilnosti na Šahovski zvezi Slovenije.

Brglez je v svojem zagovoru “namočil” bivši izvršni odbor Šahovske zveze Slovenije, ker naj bi ga le ta prosil, da naj kandidira na občnem zboru in to še pred evropskimi volitvami. V nadaljevanju je voditeljica Erika Žnidaršič Brglezu obrazložila, da je bilo jasno zapisano, da je dodelitev denarja odvisna od izvolitve vodstva Šahovske zveze Slovenije.

Brglez se je v negotovem odgovoru izmikal, da ni sam ničesar takega podpisal in da tisto, kar je bilo glede tega denarja zapisano in kar je sam povedal na občnem zboru ni imelo enakega pomena. Zelo zanimivo je v tem primeru, kaj je s to negotovostjo Brglez kot predsedniški kandidat želel sporočiti ljudem?

Vir: Twitter