(Video) Kaj pa sedaj levica z Alenko Bratušek na čelu? Minister Šircelj prejel čestitko podpredsednika Evropske komisije, zaradi zniževanja dolga in rekordnih makroekonomskih rezultatov

Andrej Šircelj. (Foto: SDS)

Ministrstvo za finance oziroma minister mag. Andrej Šircelj so danes prejeli čestitko podpredsednika Evropske komisije, zadolženega za makroekonomsko stabilnost EU. Čestitka se nanaša na uspeh pri zniževanju dolga in rekordnih makroekonomskih rezultatov.

V okviru novinarske konference na Brdu pri Kranju je Janez Janša povedal, da je Ministrstvo za finance prejelo čestitko podpredsednika Evropske komisije, ki je zadolžen za makroekonomsko stabilnost celotne Unije. Čestitka je bila namenjena ministru mag. Andreju Širclju za uspeh Slovenije pri zniževanju dolga in pozitivnih rezultatih.

“Podpredsednik Komisije je čestital slovenskemu ministru za to, ker je Slovenija med tistimi državami, ki so v lanskem letu najbolj znižale delež dolga in ker smo imeli ob tem rekordne makroekonomske pozitivne rezultate, ” je sporočil premier. “Tudi zadnja bonitetna agencija od štirih Slovenijo ocenila z oceno A in z opisno oceno glede prihodnosti stabilno,” je še dodal Janša.

Vir: Nova24TV